• Inici
  • Actualitat
  • Reconegudes estrelles Michelin donaran impuls al Festival Gastronòmic del Bicentenari de la Diputació a Benicarló entre el 21 i el 23 d'octubre

Reconegudes estrelles Michelin donaran impuls al Festival Gastronòmic del Bicentenari de la Diputació a Benicarló entre el 21 i el 23 d’octubre

Friday, 30 September 2022 - Castelló Ruta de Sabor

L’esdeveniment es convertirà en el gran aparador dels productes i empreses que s’agrupen sota la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. Zona expositiva, espais per dinar, informació de destinacions, àrees de descans i un escenari de cuina per a ‘showcookings’ integraran un festival amenitzat per espectacles i actuacions musicals

La Diputació de Castelló celebrarà un gran esdeveniment gastronòmic a Benicarló els dies 21, 22 i 23 d’octubre amb motiu del bicentenari de la institució, on ja han confirmat assistència una desena de xefs amb estrella Michelin. Així s’ha anunciat avui a la roda de premsa celebrada a la localitat benicarlanda, en què han participat la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; l’alcaldessa del municipi i diputada provincial, Xaro Miralles, i els cuiners amb estrella Michelin de la província, Miguel Barrera i Raúl Resino.

Es tracta d’un festival gastronòmic vinculat a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ que organitza la Diputació i que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, que se celebrarà al passeig marítim en una zona propera a la platja del Morrongo. Hi haurà punt d’informació de l’esdeveniment i dels productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’, zona expositiva per a productors i per a restauradors vinculats a la marca, barra per a la venda de begudes, espai a terrassa per a comensals, zona de destinacions turístiques, àrea de descans i escenari de cuina per a la celebració de showcookings. Tot això s´amenitzarà amb actuacions i espectacles amb música per amenitzar l´entorn.

Estrelles Michelin

Tot i que continua oberta a la incorporació d’altres cuiners amb estrella Michelin, de moment ja han confirmat la seva presència Joaquín Baeza de Restaurant Rufete a Alacant, Germán Carrizo de Restaurant Fierro a València, Alejandro Serrano de Restaurant Alejandro Serrano a Miranda de Ebro (Burgos), Jaime Uz de Restaurant Arbidel a Ribadesella (Astúries), Ricardo Sostres de Restaurant El Retiro a Llanes (Astúries), María José Martínez de Restaurant Llenç a València, Bernd Khooller de Restaurant Riff a València, Raúl Resino de Restaurant Raúl Resino de Benicarló, Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci de Restaurant Atalaya d’Alcossebre i Miguel Barrera de Cal Paradís a Vall d ‘Alba. Tots participaran en ponències, demostracions, debats i showcookings.

Homenatge a Ruta de Sabor

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha assenyalat que aquest gran esdeveniment «pretén ser l’aparador del projecte ‘Castelló Ruta de Sabor’, que està a punt de fer 10 anys i que agrupa productors i 375 empreses de servei de tota la província, que posen tot el seu ànim i fer bé perquè cada dia el projecte sigui millor».

Segons ha explicat la mateixa diputada, «estem davant d’un festival gastronòmic que neix a Benicarló però amb vocació itinerant i de continuïtat en altres municipis en els propers anys».

Els valors de Benicarló

Per part seva, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha parafrasejat Joaquín Sabina per afirmar que «sobren els motius per a l’elecció de Benicarló com a seu d’aquest gran esdeveniment gastronòmic del bicentenari de la Diputació per la seva gran concentració de valors i atributs gastronòmics, de producte, de paisatge i de coneixement».

Colomer també ha reivindicat la “condició d’artistes” dels restauradors de la província de Castelló i “l’autoestima de la nostra gent i del nostre territori per ser rellevants”.

Denominació d’origen

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha agraït l’elecció de la seva ciutat com a seu d’aquest esdeveniment i capital gastronòmica de la província durant tres dies, en un municipi on «la gastronomia i el turisme gastronòmic són pilars de l’estratègia de ciutat ». En aquest sentit, ha recordat que ´la Carxofa de Benicarló compta té el reconeixement de Denominació d´Origen.

El cuiner Miguel Barrera ha destacat la importància que la província compti amb tres estrelles Michelin, circumstància que implica que «ja no som la germaneta pobra de la Comunitat Valenciana i que vindrà més gent a conèixer-nos», i el seu company Raúl Resino ha incidit en la transcendència que Benicarló aculli un gran esdeveniment d’aquestes característiques, «cosa que mai no havia passat».

Subscriu-te a nuestro butlletí