• Inici
  • Actualitat
  • Martí exalça a Gastrónoma la qualitat i innovació dels productes de Castelló Ruta del Sabor

Martí exalça a Gastrónoma la qualitat i innovació dels productes de Castelló Ruta del Sabor

Monday, 11 November 2019 - Castelló Ruta de Sabor

El president de la Diputació visita la fira Gastrònoma de València, on hi són presents 27 productors de la província sota el paraigua de la marca gastronòmica de la institució provincial

La qualitat i la varietat dels productes de la província de Castelló tenen aquests dies el seu espai a Gastrònoma 2019, la fira gastronòmica de la Mediterrània on, des d’ahir diumenge i fins demà dimarts, es reuniran més de 40 estrelles Michelin i 50 sols Repsol en un certamen que, en la quarta edició, ocupa fins a 13.000 m2 de Fira València. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat aquest matí Gastrónoma per deixar clar als productors de la província el “respatller absolut de la Diputació a la feina i esforç que fan per posar en valor els productes de la nostra província”. Martí, acompanyat pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director de Gastrònoma, Alejandro Roda, i Cuchita Lluch, presidenta executiva del certamen, ha visitat la fira juntament amb els diputats provincials de Turisme, Virginia Martí, i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, que han pogut conèixer un a un els 27 productors agrupats presents sota la denominació de Castelló Ruta de Sabor. La Diputació de Castelló inverteix 28.050 euros en aquest certamen, del que és un dels principals patrocinadors juntament amb la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana. José Martí, després de visitar tots els estands sota el paraigua de Castelló Ruta del Sabor, ha destacat la “gran presència de Castelló a la fira”, subratllant “com de ben considerats que estan els productes de Castelló a Gastrònoma”. El president ha incidit en “la qualitat dels nostres productes i la clara aposta per la innovació”. En aquest sentit, el president de la Diputació considera que “la gastronomia és essencial en el turisme i hi estarem donant suport a la Ruta del Sabor i fent que la nostra província sigui tan coneguda com es mereix en l’aspecte gastronòmic i de producció artesanal”. Virgina Martí, el departament del qual assumeix a partir d’ara la coordinació de Castelló Ruta del sabor, ha insistit que la presència de la Diputació a Gastrònoma és necessària “perquè aquí s’exposen els millors productes de la Comunitat Valenciana i d’altres punts d’Espanya” . Segons assenyala Martí, “sense el suport de la Diputació molts dels nostres productors no podrien tenir presència a la fira”. La diputada està convençuda que “cal ser a Gastrònoma perquè el turisme gastronòmic cada vegada és més determinant i perquè en aquest camp , per la qualitat dels nostres productes, la província de Castelló pot competir amb plenes garanties d’èxit”. promocional”. Les empreses integrades a Castelló Ruta del Sabor que són presents a Gastrònoma són Aigua de Benassal, Granja Boverals, Coop. de la Terra, Mas de Rander, Masia dels Fumers, Salses Artesanes F. Gil, Dolços La Cartoixa, Cafès Balancilla, Licors Artesans de Borriana, Bodega Almarós, Productes Adell, Tomata de colgar d´Alcalà, Torrons Blasco, Olis Cuquello, Vicent Pa, Baró d´Alba, Celler Bellmunt i Oliver, Organia Oleum SL, Belluga Gourmet i Rosamelia. Gastrónoma és un fòrum obert en què es donen cita grans cuiners fabricants, distribuïdors, petits comerciants i artesans, que a l’edició del 2018 va registrar més de 17.000 visites. A la del 2019, que s’espera que sigui la millor de la història, disposa d’un 30 % més d’espai, amb un total de 300 estands, per prestar la millor atenció possible a un públic que cada cop és més professional.

Subscriu-te a nuestro butlletí