“Castelló Ruta de Sabor és un compromís ferm amb la nostra gastronomia i els seus protagonistes així com amb el potencial que té la nostra província”. Així ho ha posat en relleu la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, a Vinaròs, municipi que es converteix a partir d’avui a l’epicentre de la gastronomia de la província amb motiu del II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.
La presidenta de la Diputació ha inaugurat aquest divendres la segona edició del festival que, fins al proper diumenge 22, acull la capital del Baix Maestrat ia través del qual la Diputació de Castelló promociona la qualitat agroalimentària de la província amb un complet programa en què els productes de Castelló, els seus agricultors, ramaders, productors, consumidors, cuiners i artesans, entre d’altres, cobren gran protagonisme.
La primera presidenta de la Diputació ha exalçat la marca Castelló Ruta de Sabor i ha assenyalat que “és una aposta ferma i decidida dʻaquesta administració per posicionar el patrimoni gastronòmic com un producte turístic de primer nivell que complementi la variada oferta turística de la nostra província” .
Marta Barrachina ha afegit que a través del festival gastronòmic “posem en valor les empreses, productors i marques que són els veritables artífexs de la nostra Ruta de Sabor; cadascun d’ells una peça fonamental al mosaic culinari de la nostra província, i junts creen un tapís de delícies que mereix ser celebrat i compartit”.
Per a la màxima representant de la institució provincial, “Castelló Ruta de Sabor és degustar gastronomia del nostre territori, és paladejar la qualitat i varietat d’un rebost exquisit, alhora que dinamitzem els nostres municipis i generem oportunitats”. I és per això que des del govern provincial “impulsarem quantes accions siguin necessàries per promocionar Castelló com el millor rebost del Mediterrani i donar suport al sector primari, a la nostra agricultura i ramaderia, ia tots els sectors de l’hostaleria que posen en valor la cuina castellonenca, convertint-la en un producte turístic diferenciador”.
Tercera edició a Alcalà de Xivert-Alcossebre
En aquest suport i promoció de la gastronomia de la província, la presidenta de la Diputació ha anunciat durant la inauguració que la propera edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor es durà a terme a Alcalà de Xivert-Alcossebre. “Una vegada més, tindrem el privilegi de delectar-nos amb els sabors i productes exquisits que fan d’aquesta província un autèntic paradís culinari”, ha afegit Marta Barrachina.
Pel que fa al II Festival Gastronòmic que es desenvolupa durant tres dies a Vinaròs, la presidenta de la Diputació ha convidat a sumir-se i “a submergir-se al ric mosaic de sabors, en aquest mapa gastronòmic que aporta la nostra província”, ha assenyalat. plat és una història, cada sabor és un viatge a la nostra tradició ia la diversitat dels nostres paisatges, ia l’esdeveniment culinari explorem l’autèntic mapa gastronòmic de la nostra província”, ha explicat Marta Barrachina.
Aquesta experiència gastronòmica, que despertarà els sentits, comptarà amb la participació de xefs de restaurants amb Estrella Michelin i Soles Repsol que elaboraran ‘showcooking’ i que són: Álvaro Mina (restaurant Mina de Bilbao), Sergio Bastard (La Casona del Jueu de Santander ), Óscar García (restaurant Baluard de Soria), Ignacio Solana (Solana, d’Ampuero, Cantàbria), Jeroni Castell (restaurant Les Moles d’Ulldecona, Tarragona), Rafel Muria (restaurant Quatre Molins de Cornudella, Tarragona), Raúl Resino (Raúl Resino de Benicarló), José María Montero (Casa Julen d’Oropesa) ), Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (restaurant Talaia de Alcossebre), Rubén Miralles (restaurant Rubén Miralles de Vinaròs), Miguel Barrera (Cal Paradís de la Vall d’Alba), Luis Valls (El Poblet de València) i Álvaro Salazar (restaurant Voro, de Capdepera, Mallorca).
L’esdeveniment compta amb una zona expositiva per als productors assistents, així com zona de restaurants i foodtrucks, un escenari amb pantalla gegant i cuina per a showcookings i presentacions de productes i empreses, a més d’activitats infantils, tallers, actuacions i espectacles musicals.
També destaca una zona expositiva on es poden adquirir productes agroalimentaris, plats i tapes pels restaurants associats a ‘Vinaròs Gastronòmic’, que compten amb tres espais on s’aniran alternant restaurants de la capital del Baix Maestrat. De la mateixa manera, hi serà present el restaurant Riscla de l’Alcora, el restaurant Julen d’Oropesa del Mar. I la ‘foodtruck’ Porcellet de Traiguera.
La programació completa es pot consultar a la web de Castelló Ruta de Sabor