La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha defensat la integració de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ dins de les competències de l’àrea de Turisme “perquè considerem que la nostra gastronomia ha de jugar un paper molt important en el futur turístic de Castelló” . I és que, ha explicat Martí, “parlem d’un element que ens diferencia i ens dóna singularitat davant d’altres destinacions turístiques, una oportunitat que hem d’aprofitar perquè cada dia el turisme és més exigent i demana experimentar i endinsar-se a les societats que visiten” . Aquestes declaracions les ha fet en el marc del lliurament dels diplomes als 50 alumnes que han participat a Castelló i Morella en el curs ‘Turisme gastronòmic i cultura culinària de la Comunitat Valenciana’, a l’acte del qual també ha assistit el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. La diputada ha avançat que la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ja han unit sinergies per assolir aquest objectiu, que “ja està donant els primers fruits”, com l’adhesió de ‘Castelló Ruta de Sabor’ a la Xarxa ‘GastroTurística’ de la Comunitat Valenciana o la propera participació conjunta en la propera edició d’un dels principals aparadors mundials de la gastronomia, Madrid Fusión”. La diputada de Turisme ha continuat explicant que “cal consolidar i prestigiar el projecte i la marca de ‘Castelló Ruta de Sabor’ com a atractiu turístic perquè suposarà un gran revulsiu econòmic per a la província i, sobretot, per a l’interior, on precisament , es produeixen bona part dels nostres millors productes gastronòmics”.