• Inici
  • Actualitat
  • La Diputació omple de gastronomia local la plaça de les Aules amb el Mercat de la Tòfona de Castelló Ruta de Sabor

La Diputació omple de gastronomia local la plaça de les Aules amb el Mercat de la Tòfona de Castelló Ruta de Sabor

Saturday, 21 December 2019 - Castelló Ruta de Sabor

Turisme i Desenvolupament Rural treballaran conjuntament per desenvolupar la marca i que es converteixi en un revulsiu econòmic de l’interior

La tòfona castellonenca i els seus derivats, com olis, licors, embotits i formatges trufats, han estat els protagonistes del mercat gastronòmic que, durant tot el dia, ha ocupat la total extensió de la plaça de les Aules de Castelló per promoure’n el consum preat fong de l’interior i altres productes nadalencs de Castelló Ruta de Sabor. El president de la Diputació, José Martí, la diputada de Turisme, Virginia Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, han visitat la fira al voltant del migdia i han saludat personalment els 26 productors provincials -sis més que l’any passat – que, fins a les 20 hores, han exposat al públic els millors dels seus productes gastronòmics. Tots tres han aprofitat l’ocasió per interessar-se pel procés de producció dels aliments i per recollir propostes de millora per donar-li “un nou impuls” a la marca que engloba els productes ‘made in’ Castelló. La diputada de Turisme, àrea que assumeix ara Castelló Ruta de Sabor’, ha dit estar “molt il·lusionada” amb aquest projecte de reconversió perquè “veiem la gastronomia com una oportunitat per créixer”. Pérez, al fil, ha afegit que a partir d’ara treballaran “de manera conjunta per esprémer al màxim aquesta marca i tot allò que l’envolta perquè així aconseguirem crear un gran estímul econòmic per a les comarques de l’interior”. L’afluència de gent a la plaça de les Aules ha estat una constant gràcies a la bona temperatura, inusual per al mes de desembre, ia la variada programació musical i lúdica per a grans i petits. De fet, aquesta és la principal novetat d’aquesta edició de consolidació, en què s’ha apostat per la música en directe com a atractiu i valor afegit als ja concorreguts tasts i tallers de cuina. El més popular, una vegada més, ha estat el taller de rosquilletes per a nens que organitza el Gremi de Forners de Castelló. El president José Martí ha assegurat que “amb fires com la de la tòfona donem a conèixer les meravelles que amaga el nostre interior provincial” i ha animat a la ciutadania que consumeixin aquest Nadal productes de Castelló, “perquè així creem riquesa i llocs de treball a casa nostra”.

Subscriu-te a nuestro butlletí