La Diputació de Castelló ha desembarcat aquest dilluns a Mediterranean Gastrónoma, el congrés culinari més gran d’Espanya, amb una nodrida representació de productors disposats a donar a conèixer el seu gènere davant les mans més cobejades de la gastronomia nacional. La delegació provincial participa sota la marca de qualitat ‘Castelló Ruta de Sabor’, impulsada per la pròpia corporació. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, acompanyat per la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha visitat avui el recinte de convencions de Fira València per conèixer tots i cadascun dels 21 estands que representen la província a ‘Gastrónoma ‘ José Martí l’ha agraït als presents el seu treball continu “per oferir al consumidor els productes artesanals de millor qualitat” i l’esforç que demostren cada dia “per posar a valor i difondre la nostra riquesa gastronòmica més enllà del Penyagolosa”. En aquest sentit, el president està convençut que el turisme gastronòmic és cada cop més determinant “i per això no podem deixar perdre el tren. Amb uns productes de primera podem creure que la nostra província pot competir amb garanties plenes d’èxit. Amb això més interès tenim per potenciar la nostra marca pròpia ‘Castelló Ruta de Sabor’, perquè ens doni més visibilitat allà on anem”. Martí considera “molt necessària” la presència de la gastronomia provincial a Fira València “perquè és un aparador com pocs n’hi ha per mostrar els nostres productes, la seva qualitat i la seva varietat a una infinitat de professionals de la restauració, l’hostaleria i la restauració”. Les empreses adherides a ‘Castelló Ruta de Sabor’ que són presents a ‘Mediterranean Gastrónoma’ són Licores Nelet, de Vila-real; Torrons Agut, de Benlloc; Olis Cuquello, de la Jana; Bolíssim, de Vilafranca; Croquellanes, de Morella; El Canetà, de Canet el Roig; D’Armela, de Tírig; Tot del Poble, de les Coves de Vinromà; La Cabanenca, de Borriana; Belluga Gourmet, de Segorbe; Fruits de la Terra, de la Pobla de Benifassà; Torrons Blasco, de Catí; Licors Artesans de Borriana, de Borriana; TPM, de Castelló de la Plana; Organia Oleum, de Sant Mateu; Cellers El Mollet, de les Useres; Tomàquet de Penjar, d’Alcalà de Xivert; Mas de Rander, de Benlloc; Cellers Flors, de les Useres; i Salses Artesanes Gil, d’Altura.