• Inici
  • Actualitat
  • La Botiga de la Figa es fa amb la millor tapa de la ruta 'Sabors de Castelló'

La Botiga de la Figa es fa amb la millor tapa de la ruta ‘Sabors de Castelló’

Tuesday, 10 December 2019 - Castelló Ruta de Sabor

Més de 70.000 persones han participat a l’edició de 2019, en què s’han servit 180.000 tapes a 71 establiments de la capital

El meu cuit de foie de la Botiga de la Figa és la millor tapa de l’any de Castelló. Així ho ha considerat el jurat popular i professional de la desena edició de la ruta ‘Sabores de Castellón’, que ha revelat aquesta tarda els noms dels guanyadors del 2019 en una gala celebrada a l’hotel Jaume I de la capital de la Plana. El diputat d’Acció contra la Despoblació i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha participat a l’acte en representació de Castelló Ruta de Sabor, patrocinadora, juntament amb l’Ajuntament de Castelló i l’Agència Valenciana de Turisme, d’aquest consolidat certamen gastronòmic. En segona posició ha quedat la proposta de carxofes en textura del Pixaví, seguida pels formatges de Castelló d´Ataula Gastrobar. Pel que fa als premis específics, aquest any han rebut menció especial la tapa tastarina de Tastant com a tapa més popular i la castanyera, del Pixaví, per la seva presentació. El ratjà de mercat, del bar del Mercat, n’és l’elaboració més tradicional; mentre que el millor disseny és de Gasset Ibèrics, per ‘freda tardor’.

 

UN ESDEVENIMENT CONSOLIDAT

En tan sols 10 anys, ‘Sabores de Castelló’ s’ha convertit en l’esdeveniment gastronòmic més gran de la ciutat, amb unes xifres que milloren any rere any. Segons ha explicat el comitè organitzador, aquest any hi han participat 70.000 persones, que han consumit 180.000 tapes a 71 establiments de Castelló, 13 més que a l’edició anterior. Cadascun d’aquests establiments ha fet una proposta de dues tapes on destaquen productes de la gastronomia local i provincial.

Subscriu-te a nuestro butlletí