El president de la Diputació de Castelló, José Martí, la diputada de Turisme, Virginia Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, han inaugurat avui el Mercat de Nadal ‘Castelló Ruta de Sabor’, que arriba ja a la tercera edició , i que romandrà oberta a la plaça Hort Sogueros de Castelló fins al diumenge 11 de desembre en horari de 10.00 a 22.00 hores, i el diumenge de 10:00 a 15:00 hores.
La fira acull un total de 22 expositors, dos més que l?any passat, de productes gastronòmics de la província.
El president de la Diputació de Castelló ha destacat l’èxit del festival gastronòmic que es va celebrar a Benicarló a l’octubre i que “ha fet augmentar la participació dels productors a aquesta fira”. A més, “aquest mercat és una manera més que el nostre interior”. i els seus productes treuen el cap a la capital, mantenint així la ferma aposta del Patronat de Turisme per la gastronomia i pel producte de proximitat”, ha afegit Martí.
Martí ha assenyalat que “a casa nostra tenim un producte de gran qualitat i, amb aquest mercat, estem fent comerç, estem fent restauració i també estem recolzant el sector primari”.
Per part seva, la diputada provincial Virginia Martí ha manifestat que, un any més, “hem apostat pel nostre territori i, en concret, pel producte de la nostra terra, amb la tercera edició d’aquesta fira que, en aquesta ocasió, ha canviat d´ubicació a la plaça Hort Sogueros”. “Són 22 productors i esperem que aquest cap de setmana, que hi ha tanta gent als nostres pobles, visitin aquesta fira per gaudir dels meravellosos productes que tenim a la província de Castelló”, ha afegit.
Cal assenyalar que el turisme gastronòmic és un dels pilars fonamentals de la política turística de la Diputació, on ‘Castelló Ruta de Sabor’ té una importància molt destacada, per la qual cosa, iniciatives com el Mercat de Nadal ‘Castelló Ruta de Sabor’, no fan sinó refermar aquesta aposta.
Les persones que s’acostin a la plaça Huerto Sogueros durant el cap de setmana podran gaudir en directe de presentacions de productes, tasts, demostracions gastronòmiques i adquirir els productes que s’exhibeixen als diferents punts de venda.
Empreses participants
Les empreses participants en aquesta edició són Bolíssim, Castelló Beer Factory, Croquellanes, Demetrio Trufas, Cabretillo del Maestrat, Fruits de la Terra – La Trufa, La Cabanenca, Melmelades Artesanes La Posteta, Olis Lo Canetà, Magistratus Melmelades, Mos de Bresca, Organia Oleum, Papes Geysel, Artesans Gil, Vilanosporum Truficultors, D’armela, Tomata De Colgar Alcalà, Licores Artesans De Burriana, Cellers Mas De Rander, Celler L’estanquer, Formatges Tot De Poble i Cellers i Vinyes Barón d’Alba.