• Inici
  • Actualitat
  • Els productes de 'Castelló Ruta de Sabor', protagonistes de 'Mediterranean Gastrónoma' a Fira València

Els productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’, protagonistes de ‘Mediterranean Gastrónoma’ a Fira València

Sunday, 08 November 2020 - Castelló Ruta de Sabor

José Martí subratlla des del congrés culinari el seu “absolut suport” al sector gastronòmic i destaca la línia d’ajuts de 500.000 euros per impulsar les empreses abraçades per la marca provincial

Els productes de Castelló tornen a tenir aquest any una presència destacada a una de les cites gastronòmiques més importants de l’any a Espanya. Es tracta de ‘Mediterranean Gastrónoma’, que aquest 2020 deixa enrere el format de fira pel de congrés per adaptar-se a la nova realitat del coronavirus. Tot i el menor nombre de participants motivada per la crisi sanitària, el certamen continua sent un lloc prioritari de trobada per a les mans més cobejades de la gastronomia nacional, en reunir més d’una vintena d’estrelles Michelin. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, acompanyat per la diputada de Turisme, Virginia Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, han visitat avui el recinte de convencions de Fira València per conèixer-ne tots i cadascun dels 12 estands que representen la província a ‘Gastrónoma’ sota la marca de qualitat ‘Castelló Ruta de Sabor’. José Martí ha transmès a tota la representació provincial “l’absolut suport d’aquesta Nova Diputació per aconseguir una recuperació ràpida i completa en el menor temps d’espai possible”. Un suport que, en aquest cas, no es queda només en paraules, sinó que s’ha vist traduït en una important línia d’ajuts per un valor de 500.000 euros per impulsar les empreses certificades amb la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. El president també els ha agraït el seu treball continu per oferir al consumidor els productes artesanals de millor qualitat i “per esforçar-vos per posar en valor i difondre la nostra riquesa gastronòmica fora de les nostres fronteres”. En aquest sentit, la diputada de Turisme considera “molt necessària” la presència de la gastronomia a Fira València “perquè és un aparador com pocs n’hi ha per mostrar els nostres productes, la seva qualitat i la seva varietat a una infinitat de professionals de la restauració, l’hostaleria i la restauració”. Virginia Martí està convençuda que “el turisme gastronòmic és cada cop més determinant i per això no podem deixar perdre el tren. Amb uns productes de primera podem creure que la nostra província pot competir amb garanties plenes d’èxit. Amb això més interès tenim per potenciar la nostra marca pròpia ‘Castelló Ruta de Sabor’, perquè ens doni més visibilitat allà on anem”. Martí, així com la resta de la comitiva provincial, ha fet el recorregut per la Fira València del costat de Carlos Mataix i Alejandro Rosa, president i director de l’esdeveniment respectivament. Cal destacar que la Diputació Provincial aporta a lorganització un total de 15.000 euros. Les empreses adherides a ‘Castelló Ruta de Sabor’ que són presents a ‘Mediterranean Gastrónoma’ són Fruits de la Terra, Torrons Blasco, Organia Oleum, Croquellanes, Celler Vicente Flors, Licor Nelet, Menea Gourmet, Martí Roca, Manantial d’Almedíjar, Torrons Agut de Benlloch SL, Vicent Pan SL i Licores Artesans de Borriana. ‘Mediterranean Gastrónoma’ és un fòrum obert en què es donen cita grans cuiners, productors, distribuïdors, petits comerciants i artesans. Aquesta edició, que homenatja de manera especial els sectors de l’hostaleria i de la producció agroalimentària, tancarà demà dilluns les portes.

Subscriu-te a nuestro butlletí