La Diputació de Castelló impulsa el turisme gastronòmic i el consum de productes autòctons amb la creació de noves jornades gastronòmiques a través del projecte Castelló Ruta de Sabor. Així, des d’avui fins al proper dilluns 25 de febrer tindran lloc al port esportiu d’Orpesa del Mar les I Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner. Aquesta iniciativa, organitzada per la Diputació, neix amb la vcocació de posar en valor els productes del mar de la província de Castelló en un lloc tan atractiu com les instal·lacions del port esportiu del municipi.
El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “les jornades gastronòmiques s’estan erigint com una fórmula turística d’èxit als nostres municipis, que veuen l’oportunitat de mostrar als visitants i als veïns dels pobles la riquesa gastronòmica del territori . Vincular les jornades als productes autòctons permet conèixer-los més de prop, i amb això també el cultiu, les propietats, i sobre totes les coses, millorar el nostre coneixement dels atractius de la província de Castelló”.
Martínez ha posat èmfasi que “les jornades gastronòmiques ajuden a desestacionalitzar el turisme a través de Castelló Ruta de Sabor, i aquest és l’objectiu també d’aquestes primeres Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner amb què contribuïm a la posada en valor dels excel·lents productes de la nostra província i dinamitzem els nostres pobles i els nostres espais turístics com és en aquest cas”.
Cal assenyalar que les jornades ofereixen menús especialitzats a l’arròs mariner als tres restaurants del port esportiu d’Oropesa del Mar durant aquests dies.
La dualitat mar i muntanya, atractiu també a la gastronomia
La dualitat i la convivència de l’entorn marítim amb el muntanyenc en un mateix territori és l’element diferencial de la província de Castelló que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l’hora de promocionar la destinació provincial a les fires turístiques i també gastronòmiques dirigides al públic nacional.
En el cas de les jornades d’Orpesa del Mar, la Diputació pretén posar en valor la qualitat dels peixos i els arrossos de la província més típics dels municipis costaners.