• Inici
  • Actualitat
  • Diputació fa viral la posada en valor dels cítrics castellonencs

Diputació fa viral la posada en valor dels cítrics castellonencs

Friday, 14 December 2018 - Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló ha aconseguit fer viral la posada en valor dels cítrics castellonencs amb el vídeo protagonitzat per Martín Berasategui que ha tingut una excepcional acollida a Xarxes Socials.

La Diputació de Castelló ha aconseguit fer viral la posada en valor dels cítrics castellonencs amb el vídeo protagonitzat per Martín Berasategui que ha tingut una excepcional acollida a Xarxes Socials. Així, més de 51.000 persones han visualitzat ja en les primeres 48 hores d’emissió a Xarxes Socials aquesta peça audiovisual que en menys d’un minut promociona el consum i la posada en valor del producte citrícola de la província. Aquesta important iniciativa de la mà d’un dels cuiners més importants del món i ambaixador de la marca de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, forma part de les diferents accions que contempla la Diputació de Castelló per promocionar el consum dels cítrics. de Castelló, especialment durant aquestes dates i com a part del seu programa estratègic Castelló Ruta de Sabor de posada en valor de la gastronomia autòctona.

El vicepresident primer de la Diputació, Vicent Sales, ha explicat que “estem molt orgullosos del producte que tenim, del nostre cítric. Estem convençuts que és el millor del món, però que ho digui un dels millors cuiners internacionals no només ens omple d’orgull sinó que també contribueix a seguir obrint portes al nostre producte, al consum, a la posada en valor”.

En definitiva, segons Sales, “aquesta iniciativa juntament amb moltes altres que estem desenvolupant amb Castelló Ruta de Sabor, ajudem a generar de noves oportunitats al voltant d’una activitat de la qual ens sentim profundament orgullosos com és la citricultura de què pensem que ha de continuar tenint un paper fonamental en el futur de la nostra província”.

Sales ha agraït la implicació de Martín Berasategui al projecte. Al vídeo que ja s’ha compartit fins i tot en més de 700 ocasions a Xarxes Socials, el cuiner donostiarra apareix conversant amb el seu company de professió Fernando Navarro, de Nules. Tots dos posen en valor les grans qualitats de la taronja de Castelló, fins i tot el xef donostiarra assegura que “a la cuina de Martín no hi entra una altra taronja que no sigui la de Castelló, i amb aquest producte no m’estranya que us vulguin tant”.

Amb aquesta nova iniciativa, el Govern Provincial continua treballant a donar a conèixer i posar en valor els productes de Castelló com a font de noves oportunitats de futur per a la província Un treball promocional que intensifica durant aquestes dates de cara a la propera campanya nadalenca. a tenir en compte que després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions de origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.

Respatller a un sector emblema i orgull de Castelló

La Diputació mostrarà el seu suport al sector citrícola com a emblema i orgull de la província de Castelló. Així, l’Equip de Govern Provincial ha registrat una proposta de Declaració Institucional sobre la problemàtica del sector citrícola perquè el proper Ple del dia 18 de desembre la Corporació Provincial expressi el seu suport i defensa de totes les mesures encaminades a protegir i donar suport al sector citrícola castellonenca davant de la problemàtica que estan patint els seus interessos.

Cal assenyalar que la campanya citrícola genera al voltant de 60.000 llocs de treball a la província de Castelló, tant al camp com als magatzems i comercialitzadores. A més, el cultiu de cítrics suposa una extensió aproximada de 36.718 hectàrees del total de les 50.586 hectàrees de cultiu de regadiu que té la província.

Subscriu-te a nuestro butlletí