• Inici
  • Actualitat
  • Diputació converteix Castelló en el referent de l'estudi de la truficultura

Diputació converteix Castelló en el referent de l’estudi de la truficultura

Saturday, 10 November 2018 - Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló ha convertit avui les seves instal·lacions a Noves Dependències a l’epicentre de la província i referent de l’estudi per plantejar la truficultura com a recurs de futur amb unes reeixides jornades formatives ‘Trufa, truficultura i desenvolupament rural’ que han esgotat places.

La Diputació de Castelló ha convertit avui les seves instal·lacions a Noves Dependències a l’epicentre de la província i referent de l’estudi per plantejar la truficultura com a recurs de futur amb unes reeixides jornades formatives ‘Trufa, truficultura i desenvolupament rural’ que han esgotat places. Així, a través d’aquesta iniciativa que persegueix ajudar els productors de la província, el Govern Provincial continua enfortint el projecte Castelló Ruta de Sabor com a motor de generació de noves oportunitats econòmiques i de futur per als pobles de l’interior de la província. El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “la resposta ha estat tan espectacular que ens estem plantejant repetir el curs a principis de l’any que ve per poder donar resposta a la demanda de places que tenim. És una bona notícia que ens anem posicionant com a territori productor de tòfona, amb totes les coses bones que això suposa per als nostres pobles, i també com a territori on s’impulsa el coneixement i la formació al voltant de la truficultura”. Cal tenir en compte que en aquestes jornades han participat 55 professionals vinguts de diferents punts de la província, de València i fins i tot de França, de manera que aquestes convocatòries s’estan convertint també en un reclam turístic i de posicionament del territori com a productor de tòfona entre el sector. El diputat ha assegurat que “treballem per aprofitar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d’aquest preat fong. L’èxit de públic que tenim a cadascuna de les sessions que ja s’han dut a terme demostra que hi ha molt interès als nostres pobles per explorar les oportunitats que brinda el cultiu d’aquest preat fong, i que altres territoris ja ens veuen com a referents a la truficultura”. Cal recordar que aquesta iniciativa forma part de l’impuls del Govern Provincial als recursos que ofereix Castelló per dinamitzar el territori per tal de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l’interior de la província.

 

Millorar el coneixement de tan preuada matèria primera
Aquest nou curs trufícola permet que la Diputació sumi arguments a l’hora de “posicionar el nostre interior com a referent en la producció i el coneixement d’aquest preat fong obrint-li d’aquesta manera nombroses oportunitats de futur a aquests pobles”. Cal destacar que el curs anava dirigit a totes aquelles persones interessades a aprofundir els coneixements sobre la tòfona, des d’estudiants, emprenedors, agricultors o professionals del sector agrícola o forestal.

Servei d’Assessorament a Truficultura

Dins la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme a la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per correu electrònic a l’agricultor que compta amb una plantació tofonera. “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de lʻinterior de la província”, ha explicat Roig.

Castelló Ruta de Sabor, generadora de riquesa i oportunitats

Després de la reeixida I Fira de Producte Turístic Castelló Ruta de Sabor, la Diputació no rebaixa l’activitat respecte a la gastronomia provincial i de forma prèvia a la fira de la tòfona i els productes nadalencs que celebrarà al desembre, torna a fer un pas més amb aquest curs formatiu. I és que cal tenir en compte que el Govern Provincial de Javier Moliner ja ha incorporat 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en aquesta aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles. Els perfils d’aquesta xarxa de producte turístic estan formats per agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d’interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries i llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders.

Subscriu-te a nuestro butlletí