• Inici
  • Actualitat
  • Diputació consolida el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor amb un increment del 40% d'assistents a la tercera edició celebrada a Alcossebre

Diputació consolida el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor amb un increment del 40% d’assistents a la tercera edició celebrada a Alcossebre

Monday, 06 May 2024 - Castelló Ruta de Sabor

Més de 35.000 persones han gaudit dels millors sabors de Castelló durant els tres dies de celebració del certamen gastronòmic.

La Diputació Provincial de Castelló consolida el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor amb un increment del 40% d’assistents a la tercera edició celebrada a Alcossebre.

El municipi d’Alcossebre s’ha convertit durant tres dies, del 3 al 5 de maig, a l’epicentre de la gastronomia amb motiu de la celebració del certamen gastronòmic en què es van donar cita xefs, productors i restaurants, i n’han estat més de 35.000 persones les que han gaudit dels millors sabors de Castelló.

“L´èxit d´assistència en aquest viatge gastronòmic pel millor producte de la província, és la millor manera de celebrar el desè aniversari de Castelló Ruta de Sabor”, ha expressat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

Per a la màxima representant de la institució provincial, el nombre de visitants demostra “l’interès extraordinari per descobrir la nostra gastronomia, per conèixer-la més i per deixar-se seduir per la nostra cuina i els nostres productes, tots de gran qualitat”. Alcossebre ha exhibit la millor cuina de la província i els visitants han pogut descobrir el sabor únic d’aquesta terra”, ha afegit la presidenta.

Sens dubte, han estat tres dies en què Alcossebre s’ha convertit a l’epicentre de la millor gastronomia castellonenca amb l’esdeveniment organitzat per la Diputació de Castelló per tal de promocionar la qualitat agroalimentària de la província. “El focus de la gastronomia nacional ha estat a casa nostra, ja que a la participació dels grans xefs de la cuina espanyola, s’hi han sumat 24 productors de Castelló i més de 35.000 visitants que avui ja són un altaveu de la grandesa i riquesa que tenen els nostres productes de quilòmetre zero”, ha subratllat Marta Barrachina.

En aquest sentit, la dirigent provincial ha expressat el seu suport als productors de Castelló i ha destacat la importància dʻaquest esdeveniment, perquè “és fonamental promoure els nostres productes agroalimentaris en esdeveniments dʻaquesta magnitud, ja que no només enforteixen la nostra identitat gastronòmica, sinó que també impulsen l´economia local i provincial”.

El nombre de visitants en aquesta tercera edició ha crescut un 40% respecte a l’edició anterior que va tenir lloc a Vinaròs el mes d’octubre passat. Unes xifres que posen en valor la consolidació del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor en tan sols tres edicions i avalen la dimensió i la repercussió del festival.

El vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, ha indicat que aquesta experiència gastronòmica, “que ha permès despertar els sentits dels assistents”, ha comptat amb la participació de xefs i restaurants amb Estrella Michelin i Soles Repsol que n’han mostrat la destresa a la cuina a través dels showcooking i que són: Alejandra i Emanuel (restaurant Atalaya de Alcossebre), Raúl Resino (restaurant Raúl Resino de Benicarló), Miguel Barrera (restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba), Xabier Goikoetxea (restaurant Oria By Martín Berasategui de Barcelona), Alberto Ferruz (restaurant Bon Amb de Xàbia, Alacant), Fran López (restaurant Villa Retiro de Xerta, Tarragona), Begoña Rodrigo (restaurant La Salita de València), Roseta Félix (restaurant Fraula de València), Juanfran Valiente (restaurant Quique Dacosta de Dénia, Alacant), Rubén Miralles (restaurant Rubén Miralles de Vinaròs) i Nazario Cano, xef alacantí amb una Estrella Michelin i dues sols Repsol.

L’esdeveniment també ha comptat amb una zona expositiva per als 24 productors assistents, tots adherits a la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor, així com una zona de restaurants, un escenari de cuina per a showcookings i presentacions de productors i empreses, a més de tallers , actuacions i espectacles musicals.

“El Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor ha comptat amb una programació que ha posat de relleu tota la riquesa de la cultura gastronòmica d’una terra única al món mitjançant experiències culinàries. Ha estat el millor viatge cap a una experiència gastronòmica única, en un entorn privilegiat al costat del mar Mediterrani”, ha conclòs el vicepresident Andrés Martínez.

Subscriu-te a nuestro butlletí