El saló de recepcions del Palau Provincial de la Diputació de Castelló ha acollit avui la celebració de l’acte de lliurament de distintius i certificacions a les 45 empreses guardonades (39 del sector turístic i 6 del sector agroalimentari) que, després de la valoració del Comitè de Concessió del distintiu Castelló Ruta de Sabor que va tenir lloc ahir, entren a formar part de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’.La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez, han estat els encarregats de lliurar els diplomes i plaques de membres que identifiquen les i els socis de ple dret del producte turístic gastronòmic.
Amb l’adhesió d’aquestes noves empreses, la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ compta amb un total de 420 membres, dels quals 143 són productors del sector agroalimentari i 277 corresponen al producte turístic gastronòmic que aglutina empreses i entitats que aposten per la gastronomia local i els productes de proximitat, donen suport als productors de la província i especialment als emparats per la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’.
Martí ha assenyalat que, des de la Diputació de Castelló, sempre hem cregut a ‘Castelló Ruta de Sabor’ i enteníem que calia un nou impuls que havia de donar respostes de valor afegit als i les participants que, amb tant esforç i compromís, ha treballat per construir, amb nosaltres, un projecte tan enriquidor”.
Ara més que mai és el moment dels productes de proximitat , del consum responsable, de l’economia del bé comú, de la sostenibilitat i del turisme responsable. Tots aquests valors formen part de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ i, per això, dia a dia, reafirmem el nostre compromís amb ‘Castelló Ruta de Sabor’, ha afegit dirigint-se als guardonats.
Per la seva banda, Pérez ha assenyalat que, des de l’àrea de Desenvolupament Rural, “ Castelló Ruta de Sabor” és un projecte molt important mentre que molts d’aquests productors es treballen i elaboren a l’interior de Castelló, assentant població i fomentant l’ocupació a petits municipis, on cada lloc de treball és fonamental”. “A més, també doneu un valor afegit a la nostra terra perquè, en molts casos, sou referents del saber fer i sou també referència d’aquells que ens visiten”, ha afegit.
Comitè de concessió del distintiu
El passat dijous 30 de juny va tenir lloc el Comitè de Concessió del distintiu ‘Castelló Ruta de Sabor’ a la seu de la Diputació Provincial de Castelló per valorar l’adhesió de prop de més de cinquanta empreses i entitats interessades a formar part de la marca. Aquest òrgan, constituït per representants polítics, tècnics i empresaris del sector turístic i gastronòmic, és l’encarregat de concedir o denegar l’ús de l’element diferenciador per a les empreses i les entitats que ho sol·licitin.
La secretaria tècnica de Castelló Ruta de Sabor ha avaluat, el primer semestre de l’any, un total de 62 empreses i entitats sol·licitants d’adhesió, per analitzar la seva situació respecte als requisits estipulats als Manuals de Producte Turístic de Castelló Ruta de Sabor. Després d’una avaluació exhaustiva, han estat 45 les noves empreses i entitats de la província de Castelló que han aconseguit superar favorablement el procés d’auditoria i, per tant, obtenen el distintiu del producte turístic – gastronòmic ‘Castelló Ruta de Sabor’.
Llistat de les empreses guardonades
Casa rural Mas dels Fumeros (Les Useres)
Allotjament Casa Rural Mita (Caudiel)
Allotjament Hotel de Jérica (Jérica)
Allotjament Joanna Hotel & Wellness (Peníscola)
Allotjament Nits de Càlig (Càlig)
Entitat supramunicipal de la Plana de l’Arc
Entitat local Patronat Municipal de Turisme Castelló de la Plana
Entitat local Ajuntament de Montanejos
Comerç gastronòmic Cooperativa Sant Isidre (Castelló de la Plana)
Comerç gastronòmic Mercat dels Ports (Morella)
Empresa d’activitats Viu Els Ports (La Mata)
Gastrobar Ca Mario d’Alfondeguilla
Gastrobar San Remo (Altura)
Tourist Info d’Ares del Maestrat
Tourist Info d’Atzeneta del Maestrat
Tourist Info de Cabanes
Tourist Info Casa Abadia de Castelló de la Plana
Tourist Info de Cinctorres
Tourist Info de Muntanejos
Tourist Info d’Orpesa del Mar
Tourist Info d’Orpesa del Mar-Amplàries
Tourist Info de Segorbe
Tourist Info de Torreblanca
Tourist Info de Vilafranca
Indústria visitable Cabritillo del Maestrat (La Torre d’en Besora)
Restaurant Arre (Castelló de la Plana)
Restaurant Atalaya (Alcossebre)
Restaurant Cal Paradís (La Vall d’Alba)
Restaurant Capicua (Benicàssim)
Restaurant Casa Arayo (Càlig)
Restaurant Farga (Sant Mateu)
Restaurant Hotel Duc de Vendòme (Vinaròs)
Restaurant Mar Balva by Vericat (Benicarló)
Restaurant Mas de Picando (Les Useres)
Restaurant Nou Escull (Grau de Castelló)
Restaurant La Fonda (Morella)
Restaurant Anubo (Oropesa del Mar)
Restaurant Font de Sant Pere (El Ballestar)
Restaurant Raul Resino (Benicarló)
Empresa agroalimentària Pobill Ecològics (Càlig)
Empresa agroalimentària Oli de Sant Jordi – Radix Nostra (Sant Jordi)
Empresa agroalimentària Malaerba (Benlloc)
Empresa agroalimentària La Casa de Neu (Llucena)
Empresa agroalimentària Almazara Robres La Barona, Serbor (La Barona)
Empresa agroalimentària Benihort – Cooperativa Agrícola (Benicarló)