Albocàsser acollirà els dies 5 i 6 d’octubre la vuitena edició de la Fira de l’Ametlla, que compta amb el suport de la marca Castelló Ruta de Sabor. La presentació oficial a la capital de la Plana ha tingut lloc aquest matí al Palau Provincial amb la presència de la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, l’alcaldessa de la localitat, Isabel Albalat, i la regidora de Fires, Empar Adell.
Martí ha felicitat l’Ajuntament pel «gran impuls» que se li ha donat aquest any «a la fira per excel·lència de l’ametlla de la província», que unirà en tan sols dos dies gastronomia, tallers, música i diversió amb la missió de promocionar aquest fruit sec tan castellonenc. Precisament, és aquesta línia, la de promocionar els productes ‘marca Castelló’, «el que ens ha motivat a integrar ‘Castelló Ruta de Sabor’ dins de les competències de Turisme, perquè volem posar en valor el turisme gastronòmic, una de les claus que pensem que poden ser un gran revulsiu per dinamitzar l?interior i per fomentar el desenvolupament econòmic de la zona». «Estem treballant sota aquesta premissa».
Durant la seva intervenció, la diputada de Turisme també ha recalcat “el suport incondicional” de la Diputació a totes aquelles iniciatives que venen “el nostre” i ha anunciat que els propers pressupostos de la institució provincial, els primers de l’equip de govern actual, inclouran una partida destinada a la subvenció de fires i mostres gastronòmiques en règim de concurrència competitiva.
L’alcaldessa, per part seva, ha destacat el paper d’Albocàsser com a productor més important de l’ametlla i ha convidat els castellonencs que s’acosten a la localitat per conèixer tant la gastronomia com el ric patrimoni local. Albalat, a més, ha avançat que des de l’Ajuntament s’està treballant per celebrar unes jornades molt especials que coincidiran amb l’època de la floració dels ametllers. Aviat es desvetllaran més novetats.