Els dies 21 i 22 de setembre, Borriol es convertirà en l’epicentre de la gastronomia local amb la celebració de la V Mostra de les Olives Trencades i la Garrofa i la III Fira Gastronòmica Km 0. Aquestes jornades, organitzades per l’Ajuntament de Borriol, són un homenatge als productes autòctons i la rica tradició culinària del municipi, destacant dos dels ingredients més emblemàtics de la zona: les olives trencades i la garrofa. Aquest esdeveniment està organitzat a través de la Regidoria de Turisme, dirigida per Josep Cristià Linares, i la Regidoria de Comerç, encapçalada per Alejandro Maireles, amb la col·laboració del veïnat, entitats i empreses locals, així com altres participants de la província de Castelló. Amb aquesta mostra gastronòmica i fira es vol fer un reconeixement als esforços del nostre poble a la promoció de productes locals. Aquest esdeveniment serà una celebració dels sabors autèntics i de la tradició culinària que defineix Borriol i les terres de la província. Des de l’organització expliquen que “aquest any no hi ha olives, però tastarem olis, menjarem coca fullà i descobrirem diferents productes de proximitat i usos dels nostres ingredients estrella de la mà de diverses persones de la població i rodalies, productores, artesanes i hostaleres, així com altres entitats i empreses del sector que hi participen”. A causa de la sequera que està patint el territori, la producció d’olives ha estat escassa, per la qual cosa no hi ha prou proveïment per gaudir de les tradicionals “olives trencades borriolenques” com altres anys.