Una mar d’oliveres

Disfruteu d’una jornada inoblidable amb este pla d’un dia pel Baix Maestrat. Vos proposem submergir-vos en la cultura olivarera de la zona visitant la gran extensió d’oliveres que envolten els nostres pobles, on es troba la concentració més gran d’oliveres mil·lenàries d’Europa.

Itinerari

Traiguera – Cervera del Maestre – Sant Jordi

Què visitar i què fer

  • Visitar una almàssera familiar i conéixer les diferents varietats d’olis de la zona, descobrint els matisos que les caracteritzen en un tast d’olis.
  • Endinsar-se en la tradició olivarera de la zona visitant l’antic molí de Cervera, hui dia reconvertit en Centre d’Interpretació Molí de l’Oli, i descobrir els processos d’extracció artesanals que s’utilitzaven en la zona antigament.
  • Provar la característica cuina de la garrofa, un ingredient tradicional que s’està recuperant i posant en valor gràcies a propostes locals com les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa.
  • Visitar el Santuari de Mare de Déu de la Font de la Salut, l’àrea interpretativa de les Oliveres Mil·lenàries i degustar olis en el CI Traiguera Virtual.
  • Descobrir el patrimoni cultural de Traiguera i el seu passat romà. A l’octubre, podreu disfrutar de la Fira Romana, on tot el poble torna als temps romans.
  • Comprar productes locals gurmet en El Porcellet. Hi heu de tastar el pernil i altres embotits elaborats a partir de porcs criats a Castelló.

Empreses d'activitats i visites guiades

    On menjar

    Plats típics i productes estrela

    • Olleta del Maestrat 
    • Sopa d’ametles
    • Conill amb caragols
    • Perdius i tords en escabetx
    • Carns a la brasa
    • Elaboracions amb garrofa: pans, salses, cremes i postres

    Restaurants

      On comprar

      Productes locals

      • Oli
      • Embotits: pernil, llonganisses i xoriços
      • Pastes típiques: pastissets amb farina de garrofa

      Comerços i productors CRS

      On dormir

        Subscriu-te a nuestro butlletí