Descobriu la capital de l’Alt Palància i els seus voltants gràcies a este pla de cap de setmana, una proposta per a conéixer l’oli de la zona, espais naturals de gran bellesa i el seu ric patrimoni històric.
Itinerari
Segorbe – Navajas – Castellnovo
Què visitar i què fer
Visitar Sogorb, residència de reis cristians i governadors almohades, que té un ric patrimoni històric repartit pel casc medieval d’estrets carrers empedrats.
Acostar-se al Castell de l’Estrela, un mirador natural des d’on contemplar les vistes de la Vega del riu Palància i Serra Calderona, un paisatge banyat per oliveres, horts, ametlers i vinyes.
Recórrer alguna de les rutes pròximes al municipi, com la Ruta de les Llacunes, la del Riu Palància (en la qual podràs conéixer la curiosa Font de les 50 canelles) o la de les Masies, on observar singulars exemplars d’oliveres mil·lenàries.
Visitar el Museu de l’Oli de Sogorb per a conéixer l’evolució i la importància de l’oli en la zona i els mètodes tradicionals d’elaboració. A més, podreu completar la visita amb una degustació d’olis i comprant els característics olis de la zona, cosmètica natural i altres productes locals a la botiga del museu.
Disfrutar de la gastronomia de l’Alt Palància amb propostes tradicionals i experiències gastronòmiques plenes d’artificis que vos sorprendran.
Acostar-se al poble de Navajas, recórrer els carrers de traçat morisc amb majestuoses viles del s. XVIII associades al turisme de salut de l’època i visitar els espais naturals més singulars, com el Salt de la Novia o el Mirador el Paradís.
Visitar Castellnovo, un xicotet municipi amb un gran patrimoni històric que ens porta des dels romans fins a la famosa família Borja i on fan unes creïlles fregides que són de les més apreciades de Castelló.
Endinsar-se en el Parc Natural de Sierra Calderona i recórrer alguna de les sendes amb xicotets camps d’oliveres i pinedes que s’omplin de bolets a la tardor.
Empreses d'activitats i visites guiades
On menjar
Plats típics i productes estrela
Olla sogorbina
Arròs al forn
Guisats de carn amb bolets
Productes de la matança del porc: xoriços, llonganisses, botifarra i cansalada