El xef donostiarra Martín Berasategui recolzarà els productors de Castelló Ruta de Sabor a Madrid Fusión, considerada la fira gastronòmica més prestigiosa del món I és que la Diputació ha començat avui la seva participació a la XVII Cimera Internacional de Gastronomia Reale Assegurances Madrid Fusión 2019 dimecres que ve amb un estand propi de Castelló Ruta de Sabor a través del qual obre les portes a productors, cuiners i establiments de la província en aquest gran fòrum internacional, promovent noves oportunitats econòmiques per als municipis castellonencs. Entre altres, ja ha confirmat la seva participació durant la jornada demà el xef donostiarra, ambaixador de la marca que impulsa la Diputació.
El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha encapçalat avui aquesta participació provincial a la fira, on ha pogut mantenir diverses trobades d’interès amb productors i cuiners.
“Pel Govern Provincial ser aquí és avui important, perquè amb aquest estand obrim les portes perquè els nostres productes siguin més coneguts i valorats, i els nostres productors venguin més i millor. Estem duent a terme una completa estratègia de promoció i consolidació de la marca Castelló Ruta de Sabor, i com a part d’aquesta estratègia participem en aquests esdeveniments especialitzats. Fer-ho de la mà d’un xef de la talla de Martín Berasategui és tot un honor per a la gastronomia provincial, ja que ens obre moltes portes perquè el nostre producte es consumeixi a molts llocs”.
En aquest sentit, Roig ha explicat que “el que farem aquí és fer conèixer les virtuts dels productes de Castelló entre els públics prioritaris, com són els millors cuiners d’Espanya, que són els grans prescriptors. A la fira poden tastar els productes, rebre’n tota la informació i conèixer directament el seu lloc d’origen i el procés de producció que segueix la seva elaboració. Això a més d’establir relacions comercials, ja que si bé és cert que els nostres productes ja són prou coneguts, en poques fires un té l’oportunitat de parlar de tu a tu amb els principals prescriptors de producte”. I és que cal tenir en compte que Madrid Fusión és la cita gastronòmica professional internacional més important que se celebra a Espanya i reuneix cada any prop de 2.000 congressistes, a més dels millors xefs tant de l’àmbit nacional com de tot el món, que donen a conèixer les tendències i els treballs que es duen a terme dins del panorama gastronòmic d’alt nivell, així com dels productes de qualitat. Durant aquests tres dies, prestigiosos cuiners de la talla de Ferran Adrià, Ricard Camarena o Quique Dacosta, participaran en ponències i altres activitats al voltant dels fogons.
Un estand provincial carregat d’oportunitats gastroturístiques
Castelló Ruta de Sabor és present a Madrid Fusión amb un estand a la zona ‘Saborea España’ icompta amb diferent material promocional i una pantalla amb audiovisuals. A més de donar cobertura a desenes de productors castellonencs, durant aquests dies donarà a conèixer l’extens rebost amb què compta la província i posicionar-lo com a destinació gastroturística. Molt present és entre aquest material el gastromapa editat pel govern provincial on figuren els establiments, empreses i entitats públiques que ja formen part del producte turístic Castelló Ruta de Sabor.
Aquest espai que la Diputació procura als productors castellonencs compta a més amb instal·lacions i equipament per dur a terme reunions comercials a disposició de les desenes de productors que es desplaçaran durant aquesta setmana a Madrid.
La dualitat mar i muntanya, atractiu també a la gastronomia
La dualitat i la convivència de l’entorn marítim amb el muntanyenc en un mateix territori és l’element diferencial de la província de Castelló que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l’hora de promocionar la destinació a les fires turístiques i també gastronòmiques dirigides al públic nacional .
Així, productes propis d’alta muntanya com la tòfona, les carns, els vins, els olis i les aigües minerals combinen a la perfecció amb els millors mariscs, les taronges i altres hortalisses i verdures com la carxofa i el tomàquet de penjar.
“Una diversitat gastronòmica amb un nivell de qualitat molt difícil de superar i al que hem de treure el màxim partit per al nostre territori. No en va, alguns dels xefs amb què hem parlat ens han dit que Castelló té el millor rebost del Mediterrani, així que hi treballem”, ha indicat Roig.