La Diputació de Castelló impulsa el turisme gastronòmic a la província a través d’una ja consolidades V Jornades Gastronòmiques de l’Oli i els Fruits Secs des d’aquest proper cap de setmana i fins al 16 de desembre. I és que és una línia estratègica del Govern Provincial promoure la posada en valor i el coneixement de la qualitat dels productes autòctons a través de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ on es troben aquests productes emblemàtics de la zona. Un total d’11 restaurants de 7 municipis del Maestrat mostren excel·lents menús completant una atractiva oferta turística.
Tal com ha assegurat el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, “des de la Diputació de Castelló treballem per convertir el sector agroalimentari i el turístic en generadors de riquesa i oportunitats de present i futur per a la nostra terra. que hi participen més d’un municipi es converteixen en un reclam turístic de primer ordre perquè els visitants puguin recórrer el nostre territori i conèixer no només la nostra gastronomia, sinó que la gastronomia es converteix en el revulsiu que porta a descobrir molt més el patrimoni cultural i natural del nostre territori”.
Les millors matèries primeres conformen excel·lents menús
L’oli, símbol per excel·lència de la dieta mediterrània, té a la província de Castelló un dels seus santuaris i el seu cultiu, juntament amb el dels fruits secs, compten amb una llarga tradició en aquests municipis i conformen la sòlida base sobre la qual es sostenen aquestes jornades que estem segurs faran les delícies dels aficionats a la bona taula.
Els menús que presenten els restaurants tenen uns preus entre 15 i 35 euros i s’hi poden degustar plats tant tradicionals, com receptes innovadores que han preparat els restauradors d’aquests municipis. saltat de fruits secs i poma”, “Sopa d’ametlles amb llavors i guatlla”, “Bacallà al pil pil amb cruixent d’ametlla”, “Fuixet amb oli aromatitzat amb parmentier de romaní i salsa de fruits del bosc”, “Anyell del Maestrat al forn (cuinat a baixa temperatura) amb cuscús de fruits secs”, “Degustació de olis d’oliva, pa amb oli i sal (guitarra) i pa de llavors”, “Llet fregida amb avellana i ametlla”, “Gelat d’oli d’oliva verge”, “Torta d’ametlla i mandarina clemenules”, “Gelat de gintònic amb arbequina”, “Pastisset de mató i ametlla amb crema de taronja”, …
La majoria d´aquests menús s´acompanyen de vins de Castelló que mariden perfectament amb els plats que els componen.
Castelló Ruta de Sabor: La bona gastronomia de la província
Aquestes V Jornades Gastronòmiques de l’Oli i els Fruits Secs tindran lloc, fins al 16 de desembre, en restaurants dels municipis de Catí, Cervera del Mestre, Culla, Les Coves de Vinromà, Rossell, Sant Jordi i Sant Mateu, municipis que , amb la realització d´aquestes jornades, participen d´una veritable ruta de sabor per la província de Castelló.
A més de degustar la bona gastronomia i participar de tot allò que Castelló Ruta de Sabor posa a disposició dels amants de la bona taula a través d’aquestes jornades gastronòmiques, aquestes proporcionen l’oportunitat de conèixer el ric patrimoni històric i natural d’aquests municipis, passejar pels seus carrers, fer compres de productes típics dels mateixos i imbuir-se de l’ambient acollidor aquests dies de tardor.
Paquetitzar experiències turístiques vinculades a la gastronomia
Les Jornades Gastronòmiques de l’Oli i els Fruits Secs són un bon exemple de com la creació del producte turístic de Castelló Ruta de Sabor suposa, per primera vegada a més a la província, paquetitzar de manera coordinada amb tots els agents implicats, una xarxa d’experiències turístiques vinculades a la gastronomia.
Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d’origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.