La Diputació de Castelló exalça l’exquisidesa de la tòfona com a generadora de riquesa a l’interior de la província a través d’un cicle formatiu que fomenta la tròficultura i multiplicarà el seu efecte dinamitzador al territori. Aquesta iniciativa forma part de l’impuls del Govern Provincial als recursos que ofereix Castelló per dinamitzar el territori per tal de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l’interior de la província.
És per això que dins d’aquesta línia d’actuació marcada per Javier Moliner per fer del sector agroalimentari una font inesgotable d’oportunitats per al territori, des de l’àrea de Desenvolupament Rural de la institució s’ha gestat un curs tècnic sobre l’establiment i la viabilitat de plantacions tofoneres.
El diputat responsable, Pablo Roig, ha destacat la necessitat “aprofitar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d’aquest preat fong”.
Posicionar l’interior com a referent
Per això, els dies 4 i 5 de novembre el saló d’actes de l’edifici de Noves Dependències de la Diputació acollirà un cicle que aprofundirà en el potencial de desenvolupament rural de la trifucultura i que permetrà que la Diputació sumi arguments a l’hora de “posicionar el nostre interior com a referent en la producció i el coneixement d’aquest preat fong obrint-li així nombroses oportunitats de futur a aquests pobles”.
Cal destacar que el curs va dirigit a totes aquelles persones interessades a aprofundir els coneixements sobre la tòfona, des d’estudiants, emprenedors, agricultors o professionals del sector agrícola o forestal. La inscripció al curs s’haurà de formalitzar al correu castelloterradetrufes@dipcas.es .
Ja s’han realitzat aquests dies dues de les Jornades Tècniques Formatives ‘Establiment i viabilitat de plantacions tofoneres’ al Centre CEDES de Lucena i al de Morella amb un gran seguiment de públic. Igualment aquestes jornades es desenvoluparan el 17 de novembre al CEDES d’Albocàsser i el 19 de gener al Centre de Desenvolupament, Informació i Promoció Rural de l’Alt Palància a Villanueva de Viver.
Servei d’Assessorament a Truficultura
Dins la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme a la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per correu electrònic a l’agricultor que compta amb una plantació tofonera. “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de lʻinterior de la província”, ha explicat Roig.