La Diputació de Castelló impulsa la I Fira de la Cervesa Artesanal Castelló Ruta de Sabor, que tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 doctubre a la Plaça Les Aules de Castelló amb lobjectiu de posicionar la seva qualitat entre els castellonencs. Aquest nou esdeveniment serà una de les 21 accions amb què el Govern Provincial, a través de la marca Castelló Ruta de Sabor, fomentarà el consum de productes autòctons fins a finals d’any i després de la recent incorporació de 40 nous productors a l’element diferenciador.
El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha explicat que “és precisament aquest darrer trimestre de l‟any quan s‟intensifica la promoció dels productes autòctons coincidint amb les dates prèvies al Nadal. En concret aquesta fira servirà per donar a conèixer entre els castellonencs les cerveses artesanals de la província i la seva qualitat com a part de la feina que estem fent per convertir els ciutadans de Castelló en els millors ambaixadors dels nostres productes”.
Cal assenyalar que en aquest esdeveniment ja està confirmada la participació de cinc productors de cervesa artesanal de Castelló, com ara Castelló Beer Factory, Cervesa Montmirà, Badúm, Isanbeer i Canabeer.
“Hem creat de la mà dels productors un esdeveniment que serveixi per dinamitzar l’activitat de Castelló durant aquest cap de setmana a través dels nostres productes. Així, hi haurà un foodtruck amb dinar de Castelló Ruta de Sabor i música en directe durant les tres jornades de divendres, dissabte i diumenge”, ha explicat el diputat.
Més de 100 productes ja inclosos a la marca
La consolidació de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor com a element dinamitzador del sector agroalimentari de la província ja és una realitat amb la recent inclusió de 40 nous productors. Són ja amb això 80 productors i més de 100 productes de 14 sectors agroalimentaris diferents.
L’ambició de la Diputació de Castelló amb la posada en valor de la gastronomia de la província és tan gran que el Govern de la província ja treballa en la creació de Castelló Ruta de Sabor com a nou producte turístic de Castelló.
Així, a través del recurs gastronòmic dels productes i tot el seu procés d’elaboració als municipis de Castelló, la Diputació treballarà de la mà de municipis i productors per tal de valoritzar aquests productes, tot el patrimoni natural i cultural vinculat als mateixos i aconseguir atraure visitants als pobles no només a través de la realització de jornades gastronòmiques i comercials, sinó també incorporar tot un seguit d’experiències turístiques amb més oferta complementària que permetin al visitant conèixer els pobles de Castelló a través de la tradició gastronòmica.