Una selecció de la gastronomia castellonenca i diverses actuacions musicals en directe dinamitzaran la ‘I Fira de la Cervesa Artesanal Castelló Ruta de Sabor’ amb què la Diputació de Castelló contribuirà a posicionar la qualitat de la cervesa autòctona entre els castellonens. Aquest nou esdeveniment, que comença demà divendres i es manté durant tot el cap de setmana a la plaça Les Aules de Castelló, serà una de les 21 accions amb què el Govern Provincial, a través de la seva marca Castelló Ruta de Sabor, fomentarà el consum de productes autòctons fins a finals d’any i després de la incorporació recent de 40 nous productors a l’element diferenciador.
El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, s’ha mostrat convençut “de la bona acollida que tindrà aquesta fira. Dinamitzem l’activitat del centre de Castelló durant el cap de setmana a través de la posada en valor dels nostres productes perquè volem que els castellonencs es converteixin en els millors ambaixadors de la gastronomia de casa nostra”.
En aquest sentit, Roig ha recordat que “és precisament aquest darrer trimestre de l´any quan s´intensifica la promoció dels productes autòctons coincidint amb les dates prèvies al Nadal”.
Cal assenyalar que en aquest esdeveniment ja està confirmada la participació de cinc productors de cervesa artesanal de Castelló, com ara Castelló Beer Factory, Cervesa Montmirà, Badúm, Isanbeer i Canabeer.
“Hem creat de la mà dels productors un esdeveniment que serveixi per dinamitzar l’activitat de Castelló durant aquest cap de setmana a través dels nostres productes. Així, hi haurà un foodtruck amb dinar de Castelló Ruta de Sabor i música en directe durant les tres jornades de divendres, dissabte i diumenge”, ha explicat el diputat.
Una marca cada dia més consolidada
La consolidació de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor com a element dinamitzador del sector agroalimentari de la província ja és una realitat amb la recent inclusió de 40 nous productors. Són ja amb això 80 productors i més de 100 productes de 14 sectors agroalimentaris diferents.
L’ambició de la Diputació de Castelló amb la posada en valor de la gastronomia de la província és tan gran que el Govern de la província ja treballa en la creació de Castelló Ruta de Sabor com a nou producte turístic de Castelló.
Així, a través del recurs gastronòmic dels productes i tot el seu procés d’elaboració als municipis de Castelló, la Diputació treballarà de la mà de municipis i productors per tal de valoritzar aquests productes, tot el patrimoni natural i cultural vinculat als mateixos i aconseguir atraure visitants als pobles no només a través de la realització de jornades gastronòmiques i comercials, sinó també incorporar tot un seguit d’experiències turístiques amb més oferta complementària que permetin al visitant conèixer els pobles de Castelló a través de la tradició gastronòmica.