La Diputació de Castelló implicarà els professionals de la restauració de Vinaròs, Benicarló i Peníscola en la seva aposta per la gastronomia provincial com a generadora de noves oportunitats de desenvolupament als pobles a través de la seva marca guia Castelló Ruta de Sabor, impulsant la seva tasca com els millors prescriptors dels productes de qualitat de Castelló. El Govern Provincial i l’Associació d’Hostaleria de Vinaròs promouen una jornada formativa per a professionals de l’hostaleria, que tindrà lloc aquest dimecres 15 de maig al Cercle Mercantil i Cultural d’aquesta localitat del Baix Maestrat.
El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “aquesta covocatòria és un pas més a la feina conjunta que estem fent amb tot el sector agroalimentari i turístic per fer de la gastronomia un dels nostres valors de futur més importants per als nostres pobles . Són moltes les oportunitats que es generen del consum dels nostres productes, des del propi procés de producció fins a la posada en valor d’aquesta gastronomia com a recurs turístic, i des del Govern Provincial treballem per aprofitar-les totes al servei de la generació d’ocupació i riquesa a els nostres municipis”.
En aquest sentit, Roig ha animat el sector de l’hostaleria de la zona nord de la província “a participar i sumar esforços entre tots per continuar consolidant la gastronomia com a font de riquesa i important reclam turístic perquè cada cop ens coneguin més visitants a través dels sabors i excel·lents productes que conformen el que és el millor rebost del mediterrani”.
Aquesta acció didàctica que la Diputació patrocina amb 6.000 euros, pretén dotar el sector de l’hostaleria de les eines necessàries per convertir-se en els millors ambaixadors de les gastronomia provincial, sota el segell de qualitat ‘Castelló Ruta de Sabor’. preparat un programa complet on productors i especialistes de l’àmbit turístic i gastronòmic compartiran les seves experiències amb els assistents.
Els millors ambaixadors dels productes de Castelló
Tot està pensat per fer d’aquesta jornada formativa una eina útil per continuar fent dels restauradors de la província de Castelló als millors ambaixadors de la qualitat dels productes de la província.
Després de l’acreditació dels participants, a les 9.30 hores tindrà lloc la ponència titulada ‘Creació i posada en marxa de Castelló Ruta de Sabor. La importància de la comunicació’, a càrrec de Lledó Novo i Alejandro Cabrera del departament de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló.
Seguidament, a les 10.00 hores, el subhastador de la llotja de Vinaròs, Andrés Albiol, impartirà una xerrada sobre ‘El peix a la restauració’. A continuació, a les 10.30 hores tindrà lloc un showcooking amb d’agradació de productes Castelló Ruta de Sabor ofert pels alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló ia les 11.15 hores un tast d’AOVES de Castelló impartida per Paloma Roures, especialista en Olivicultura i Elaiotècnia i tastadora d’olis d’Intercoop Consultoria.
La jornada la tancarà la taula rodona ‘Turisme i Gastronomia’ en què participaran: Joan Viana, cap del Departament d’Hostaleria i Turisme de Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló; Rafael Miralles, president de l´Associació d´Hostaleria de Vinaròs; i José María Roldán, tutor de cicle formatiu Grau Mitjà Cuina i Gastronomia de Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló.
Totes aquelles persones que estiguin interessades a participar de la jornada gratuïta, poden reservar la seva plaça al telèfon 964 35 99 50 oa través del correu electrònic crsinscripcions@gmail.com . Les inscripcions són gratuïtes i limitades.