La presidenta Marta Barrachina, amb l’alcalde Francisco Juan, inaugura l’esdeveniment que, fins diumenge que ve 5 de maig, reuneix xefs, productors i restaurants que exalçaran el producte gastronòmic de la província.
El municipi d’Alcossebre ja s’ha embarcat al viatge gastronòmic de la Diputació a través del III Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.
La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, amb l’alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha inaugurat aquest migdia la tercera edició d’aquest esdeveniment que, fins diumenge que ve 5 de maig, reunirà xefs, productors i restaurants que exalçaran el producte gastronòmic de la província.
Durant la inauguració del certamen gastronòmic, la presidenta de la Diputació ha posat en valor les empreses, productors i marques “que són els veritables protagonistes de la nostra Ruta de Sabor”. “Cada un és una peça fonamental d’aquest ric mosaic culinari que representa la nostra província. Junts creeu una xarxa de delícies que cal celebrar i compartir”, ha ressaltat Marta Barrachina.
En aquest sentit, la dirigent provincial ha expressat que les receptes que s’elaboraran i les que es podran degustar durant aquesta tercera edició, “no només són combinacions d’ingredients; són històries que s’han transmès a través del temps, portant-hi les nostres arrels, la nostra essència i les nostres tradicions”.
Pel que fa als productes que s’exposen a l’esdeveniment, Marta Barrachina ha exalçat el gran treball dels productors, “tots ells agricultors, ramaders, petits empresaris i autònoms que aposten per la nostra marca Castelló Ruta de Sabor”.
“Castelló Ruta de Sabor fa deu anys i no ho podríem celebrar millor que en aquest festival al costat qui fa gran aquesta marca: agricultors, ramaders, productors, empresaris i xefs, del primer a l’últim, que poseu el cor i creeu una cadena de valor gastronòmic que enriqueix i posa en valor la nostra província”.
Marta Barrachina també ha posat en valor la feina feta per part del Patronat Provincial de Turisme “que ha fet possible aquest esdeveniment, portant aromes i sabors a aquesta joia mediterrània, la platja d’Alcossebre”. “Celebrem l´excel·lència dels millors productors, dels millors plats, d´aquesta gran província, de Ruta de Sabor”, ha ressaltat.
La presidenta de la Diputació també ha destacat la marca Castelló Ruta de Sabor i el doble impacte que genera. D’una banda “ens posiciona a la marca nacional i internacional de la qualitat gastronòmica de la mà dels seus productes, els seus xefs i els restaurants adherits a aquesta marca”. I d’altra banda, Marta Barrachina ha destacat Castelló Ruta de Sabor com a generador d’oportunitats i desenvolupament econòmic al conjunt de la província. “És una eina molt important per lluitar contra la despoblació i per això seguirem potenciant-la”, ha afirmat la presidenta del Govern Provincial.
Àmplia programació
Després de l’obertura de l’esdeveniment, el públic assistent té l’oportunitat de descobrir “el veritable mapa gastronòmic” i com ha expressat la presidenta de la institució provincial, “ens embarcarem en un viatge de sabors que ens portarà a descobrir Castelló des de la costa fins a l’interior, des de Columbretes fins al Penyagolosa”. Aquest viatge tindrà parada a les olors i sabors de la nostra gastronomia i per això s’ha preparat una àmplia programació.
El Xef Bosquet, un referent gastronòmic internacional, ha protagonitzat la jornada inaugural amb un showcooking que ha compartit amb la presidenta de la Diputació. El cuiner i influencer natural de Vila-real ha preparat, davant la mirada atenta de tots els presents, un caneló de galta trufada amb salsa de tòfona, pebre i tòfona, acabat amb allinegre.
A més del Xef Bosquet, el III Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor compta amb la participació de xefs de restaurants amb Estrella Michelin i Soles Repsol que elaboraran showcooking i que són: Alejandra i Emanuel (restaurant Talaia d’Alcossebre), Raúl Resino (restaurant Raúl Resino de Benicarló), Miguel Barrera (restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba), Xabier Goikoetxea (restaurant Oria By Martín Berasategui de Barcelona), Alberto Ferruz (restaurant Bon Amb de Xàbia, Alacant), Fran López (restaurant Villa Retiro de Xerta, Tarragona), Begoña Rodrigo (restaurant La Salita de València), Roseta Félix (restaurant Fraula de València), Juanfran Valiente (restaurant Quique Dacosta de Dénia, Alacant), Rubén Miralles (restaurant Rubén Miralles de Vinaròs) i, finalment Nazario Cano, xef alacantí amb una Estrella Michelin i dos sols Repsol.
El Patronat Provincial de Turisme ha preparat amb tots ells un programa d’activitats perquè el públic en pugui gaudir amb una varietat de showcooking, degustacions, ponències, presentacions de productes, actuacions musicals, etc. “Una experiència per gaudir de la mà dels professionals del sector”, ha assenyalat el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez.
A més, l’esdeveniment té una zona expositiva per als 24 productors assistents, tots adherits a la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor, així com una zona de restaurants d’Alcalà-Alcossebre. “Tots contribuiran a consolidar l’excel·lència com un dels valors de marca de la gastronomia castellonenques que promou la Diputació de Castelló a través de Castelló Ruta de Sabor”, ha conclòs Andrés Martínez.