El vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, exalça els productes i la gastronomia de Castelló i assegura que “aquest Festival Gastronòmic serà un aparador de primer nivell, on els visitants podran conèixer el millor de la nostra gastronomia, restaurants i productes” .
La Diputació Provincial de Castelló exhibirà a Alcossebre la millor cuina de la província a la III edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.
El vicepresident i responsable de l’àrea Turística de la institució provincial, Andrés Martínez, ha estat l’encarregat de presentar la tercera edició d’aquest festival que aquest any se celebrarà al Passeig Marítim Tomás Vallés d’Alcossebre els dies 3, 4 i 5 de maig. Acompanyat per l’alcalde d’aquesta localitat del Baix Maestrat, Francisco Juan, el vicepresident de la Diputació ha anunciat els restaurants Estrella Michelin que participaran en aquest certamen gastronòmic, tres d’ells, de la província de Castelló, així com les novetats principals d’aquesta tercera edició de la qual espera que sigui “un èxit, tant per a Alcossebre, com per a la província de Castelló”.
“Alcossebre reunirà la millor gastronomia de la nostra terra en un entorn únic i privilegiat al costat de les increïbles platges del mar Mediterrani”, ha assenyalat Andrés Martínez, que ha manifestat l'”aposta de l’equip de Govern Provincial, que presideix Marta Barrachina, per continuar fomentant i promocionant, de la mà del sector gastronòmic de Castelló, la cuina de la nostra terra”.
En aquest sentit, el diputat de Turisme ha exalçat “el talent culinari, la qualitat dels productes i la innovació dels nostres xefs, que cada dia ens sorprenen amb plats que són delícies”. “Castelló s’ha posicionat al mapa del turisme gastronòmic per la qualitat dels seus restaurants, xefs i productes de quilòmetre zero. Comptem a la nostra província amb cuiners de primer nivell, reconeguts per les guies culinàries més prestigioses del món”, ha destacat Andrés Martínez.
Així, el vicepresident de la institució ha posat èmfasi que el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor és “una oportunitat única per reconèixer i donar a conèixer el sabor d’aquesta terra, un aparador de primer nivell, on els visitants podran assaborir el millor de la nostra gastronomia, restaurants i productes locals”, ha assegurat.
“Aprofitem que Alcossebre és un municipi turístic per donar a conèixer els millors que té la nostra província. productes, tant a nivell de compra als estands, com també a nivell plató, la cuina”, ha comentat el vicepresident de la institució.
Sens dubte, Alcossebre serà l’escenari d’unió entre professionals del sector i consumidors que podran degustar la millor gastronomia ia més fer-ho a “un lloc idoni”. Així ho ha ressaltat l’alcalde d’Alcossebre, Francisco Juan, que ha assegurat que “el Passeig Marítim Tomás Vallés reuneix totes les condicions d’amplitud, accessibilitat, ia més serà un escenari immillorable, ja que està al costat del mar”.
“És un honor ser seu d´aquest esdeveniment en un municipi on la gastronomia és una línia de promoció turística”, ha destacat l´alcalde, per la qual cosa ha agraït a la Diputació de Castelló ia la seva presidenta Marta Barrachina, l´aposta que han realitzat per portar el Festival Gastronòmic a Alcossebre, i ha destacat el treball del Patronat de Turisme.
Un reconeixement a què s’ha sumat Andrés Martínez, que ha reconegut el treball diari del departament de Turisme de la Diputació de Castelló per “poder arribar amb data a un magnífic esdeveniment que reunirà la millor gastronomia a casa nostra”.
El Patronat Provincial de Turisme ha preparat juntament amb els restaurants i xefs un programa d’activitats perquè el públic en pugui gaudir amb una varietat de showcooking, degustacions, ponències, presentacions de productes, actuacions musicals, etc. “Sorprenem, amb una experiència única, tots els que acudeixin de la mà dels xefs i professionals de cuina de la nostra terra i d’altres províncies veïnes”, ha ressaltat Andrés Martínez.
El Festival Gastronòmic, tal com ha anunciat el diputat de Turisme, comptarà amb la participació de xefs de restaurants que ostenten bé Estrella Michelin, Sol Repsol, o tots dos, i el llistat el componen Alejandra i Emanuel (restaurant Atalaya), Raúl Resino ( Restaurant Raúl Resino), Miguel Barrera (Restaurant Cal Paradís), Xabier Goikoetxea (Oria by Martin Berasategui), Alberto Ferruz (Restaurant BonAmb), Fran López (Restaurant Villa Retiro), Begoña Rodrigo (Restaurant La Salita), Koldo Royo, Nazario Cano, Roseta Félix (Restaurant Fraula), Juanfran Valiente (Restaurant Quique Dacosta) i Rubén Miralles (Restaurant Rubén Miralles).
Amb ells, se sumarà el Xef Bosquet, un referent gastronòmic internacional, així com vint-i-quatre productors, tots associats a la marca Castelló Ruta de Sabor. També hi seran presents set restaurants més d’Alcalà de Xivert -Alcossebre, i un més de l’Alcora, que se sumaran a l’àmplia oferta gastronòmica d’aquest gran certamen culinari.