El vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, visita la Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat i mostra el compromís de la Diputació per “divulgar i valoritzar la tòfona com a element gastronòmic que forma part de l’economia de moltes famílies ”.
El vicepresident i responsable de l’àrea Turística de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, ha visitat aquest dissabte al matí la XX Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat a Culla i ha exalçat el valor de la tòfona negra com a generador de riquesa i oportunitats a l’interior de la província de Castelló. Aquesta fira consolidada s’ha erigit com una cita ineludible per als amants d’aquest preat fong, ja que la celebració de la fira coincideix amb l’època de més aroma i sabor de les tòfones negres. Per això el vicepresident ha destacat la importància de “recolzar iniciatives com aquesta que donen a conèixer la qualitat dels nostres productes i generen activitat als nostres municipis, però també obren oportunitats econòmiques a les empreses vinculades a aquest sector a la província de Castelló”. En aquest sentit, Andrés Martínez ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló per a “divulgar i valoritzar la tòfona com un element gastronòmic que forma part de l’economia de moltes famílies”. “Hem d’apreciar i recolzar els productes que neixen a casa nostra i ho hem de fer posant-los en valor i mostrant-los al món”, ha assenyalat el diputat de Turisme. Aquest és l’objectiu que persegueix la Diputació de Castelló per donar a conèixer la qualitat dels nostres productes, a través de la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor, i que serveixin com a generadors d’oportunitats per als nostres pobles de l’interior”, ha destacat el vicepresident . I és que, tal com ha comentat el diputat de Turisme, “aquest diamant negre no només és un menjar exclusiu, és també un símbol de la riquesa culinària i cultural de la província, un element de gran valor per a les nostres zones rurals”. Així doncs, durant la jornada d’aquest dissabte i demà diumenge, multitud d’amants de la gastronomia, truficultors, empreses vinculades al sector, vivers i hostalers es congregaran al voltant d’aquesta preuada matèria primera. “És una oportunitat única per conèixer i descobrir els encants de Culla, però també per conèixer els secrets d’aquest apreciat fong, degustar-lo i comprar productes que neixen a Castelló”, ha expressat Andrés Martínez. En aquest sentit, el vicepresident de la Diputació de Castelló ha assegurat que “Castelló té a la seva terra una infinitat de productes que el situen al top mundial de la gastronomia, i un és la tòfona negra. Aquest fong s’ha convertit en un producte molt apreciat a les millors cuines per la seva especial aroma”. Per això ha ressaltat la importància de celebrar fires d’aquestes característiques, que no només serveixen per dinamitzar l’economia a l’interior de Castelló, sinó que “contribueixen a seguir posicionant la província de Castelló com una destinació gastronòmica de qualitat”, ha exalçat Andrés Martínez.