La Diputació de Castelló ha celebrat la gala de lliurament de diplomes dels nous adherits a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ que, en aquesta ocasió, han estat 21 les entitats que entren a formar part d’aquesta gran família gastronòmica. van adherir 45 entitats més, per la qual cosa, el total d’aquest any és de 66 noves empreses que passen a formar part d’aquesta marca.
A més, l’acte també ha acollit el lliurament dels premis Tardor Gastronòmic i que han estat: el primer premi per a Gastroaddictes de Segorbe; el segon premi ha estat per a Casa Lola del Grau de Castelló; i el tercer premi ha estat per a La Carrasca de Culla.
L’acte ha estat presidit pel president de la institució provincial, José Martí, que ha reafirmat “la nostra aposta per la gastronomia local, per la qual cosa seguirem treballant intensament per fer dels nostres productes una atracció turística de gran nivell”.
A més, Martí ha destacat que ‘Castelló Ruta de Sabor’ és gastronomia i turisme, “però també és una eina decisiva en la promoció i el suport al sector primari. Així, promocionem el nostre producte, el mercat i la restauració, però també donem suport a l’agricultura i la ramaderia”.
A l’acte també hi han assistit la diputada de Turisme, Virginia Martí, que ha posat en relleu el gran increment d’entitats adherides els últims anys i ha detallat que el 2018 hi havia 201 entitats adherides i actualment ja en són més del doble, en concret 438.
A aquest respecte, la diputada provincial ha assenyalat que “són xifres immillorables que avalen els objectius que ens havíem marcat per consolidar, donar prestigi i donar difusió a la marca, i en uns anys on hem tingut una pandèmia, però que no hem deixat de treballar, i les empreses no han deixat de creure en aquest projecte”.
Com a exemple d’aquest intens treball, Virginia Martí també ha nomenat el fet que tots els restaurants de Castelló amb estrella Michelin estan integrats a ‘Castelló Ruta de Sabor’ i són ambaixadors de la marca a nivell nacional i internacional, “cosa que ens dóna aquesta visibilitat que ens calia”.
La diputada també ha destacat el Festival Gastronòmic que es va celebrar a Benicarló que va ser tot un èxit i que va ser la posada de llarg del projecte, “un projecte sòlid i que ens creiem”.
Per part seva, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha posat en valor el treball de tots els membres de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ “per fer d’ambaixadors, visibilitzar els nostres productes per a tothom conegui millor el nostre producte” .
Finalment, tant el president com la diputada Virginia Martí i el diputat Santi Pérez han donat les gràcies a totes les persones que formen part del projecte.
Les entitats adherides són:
Hotel Gastronòmic Mar de Fulles d’Alfondeguilla.
Restaurant Mar de Fulles d’Alfondeguilla
Castesan de Borriol
Mercat municipal de la Vall d’Uixó
Tourist Info d’Almenara
Tourist Info d’Onda
La Casa de Pedra de Matet
Restaurant Hotel Xauen de Montanejos
Gourmet 10 de la Vall d’Uixó
Tourist Info de la Vall d’Uixó
L’Ermita de Montanejos
La cuina de Ferran de Castelló
Masia Sort de Boix de Culla
Pàdem de Benicarló
Mercat central de Benicarló
Club U de Peñíscola
DePenyagolosa d’Atzeneta del Maestrat
Un moment Casa Rural de les Coves de Vinromà
La Bocana de Cha Sisco de Vinaròs
BonaVista de Cha Sisco de Vinaròs
Restaurant & Rooms Cabrit de Sant Mate