Oficis d’ahir i de hui

Disfruteu d’una jornada gastronòmica descobrint la Serra d’Espadà: terra de formatges, olis i vins. Vos proposem una ruta per a conéixer el tradicional ofici dels mestres formatgers, descobrir bodegues familiars i degustar l’excel·lent oli de la varietat autòctona serrana d’Espadà.

Itinerari

Eslida – Aín – Almedíjar 

Què visitar i què fer

  • Descobrir xicotets pobles de cases blanques i carrers estrets que conserven l’aspecte original de l’època morisca i comprar oli i mel de la zona en els comerços tradicionals.
  • Visitar la Bodega Alcovi, que oferix diferents activitats enoturístiques per a conéixer en profunditat el món del vi amb degustacions, visites guiades i gimcanes.
  • Acostar-se a conéixer el treball dels mestres formatgers d’Almedíjar i comprar formatges d’autor a la formatgeria.
  • Conéixer el paisatge del suro recorrent, des d’Almedíjar, un dels itineraris que ens acosten als oficis tradicionals de la zona a través de molins fariners, masies i carboneres, amb ametlers i sureres com a paisatge de fons.

Empreses d'activitats i visites guiades

    On menjar

    Plats típics i productes estrela

    • Olla de col, de dijú o de carabassa
    • Cassoleta
    • Paella de pollastre i conill
    • Carns a la brasa

    Restaurants

      On comprar

      Productes locals

      • Oli
      • Formatge
      • Vi
      • Mel
      • Pastes típiques: Orelletes, escudellaes i coca amb panses

      Comerços i productors CRS

      Podeu adquirir els millors productes locals de la zona en els comerços tradicionals que trobareu als municipis de l’itinerari.

      Subscriu-te a nuestro butlletí